Signal app

Je kent dat wel, ik zal je appen. Meestal is dat een Whatsapp bericht sturen. Aan die app heb ik zelf een hekel, want het is van Meta oftewel de makers van facebook en instagram. Die verkopen je data en blijven je volgen via de apps, zie de privacy details in de applestore of playstore. Heb matrix en simplex gebruikt maar dat is het allemaal net niet voor mij om verschillende redenen, zoals niet multidevice met 1 account bijvoorbeeld. Nu gebruikte we op het werk al Signal voor communicatie onderling, echter dat is gekoppeld aan een telefoonummer en die is zichtbaar voor anderen. Soms chat ik met anderen maar wil niet dat mijn telefoonnummer medegedeeld wordt. Nu is er gelukkig daar verandering in. De Signal Beta (7.0) heeft nu de optie om een naam te gebruiken. Je telefoonnummer is wel nodig voor registratie, maar de ander hoeft deze niet meer te zien, dit kan je instellen. Voor mij nu de chat app om te gebruiken. Ga naar signal.org om het te downloaden, registratie is op je mobiel via telefoonnummer maar je kan het ook op je Macbook (laptop/desktop) en iPad (tablet) installeren. Op signalapp.nl kan je veel tips en trucs vinden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *