Apple device(s) up to date houden

Apple device(s) kan je makkelijk up-to-date houden en voor oude apparatuur komt vaak ook nog updates uit. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf gisteren iOS 16.6.1 voor je iPhone en iPadOS installeren en voor je Mac 13.5.2 en Apple Watch 9.6.2 , dit alles om zo veilig mogelijk te houden.Je zou denken , ik wacht wel tot iOS 17 uitkomt deze maand, maar echt nu updaten!

Zoals op MacRumors staat :

Gemeld door Citizen Lab, maken de kwetsbaarheden deel uit van een “BLASTPASS” exploit keten die in het wild is gebruikt om Pegasus spyware van NSO Group te verspreiden. Pegasus is van groot belang voor overheidsfunctionarissen, journalisten, activisten en anderen met potentieel gevoelige informatie op hun apparaten.
Met de nul-klik kwetsbaarheid konden aanvallers een kwaadaardig gemaakte PassKit (Wallet) afbeelding naar een doelwit sturen via iMessage, waardoor hun apparaat werd geïnfecteerd “zonder enige interactie van het slachtoffer”.
De aanvallen kunnen worden geblokkeerd door de updates van vandaag toe te passen of door Lockdown Mode in te schakelen op je apparaat.

Hoe je moet updaten wordt beschreven oa op support.apple.com/nl-nl/ios/update

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *