Plex

Er zijn tegenwoordig tig verschillende streaming services, je ziet door de bomen het bos niet meer. Weet jij nog waar je die ene serie of film te zien is? Nou daar is binnen AndroidTV of AppleTV soms wel een oplossing voor , maar niet alles is dan zichtbaar. Daar komt plex om de hoek kijken. Je kan binnen Plex namelijk al jouw streaming abonnementen koppelen en dan binnen Plex de film of serie starten. Zo heb je een overzicht van alle content, maar Plex houdt voor jou dan ook bij wat je al gezien hebt.
Plex is zelf ook een streamingsdienst, zo kan je gratis content bekijken met reclame (dat wel) en je kan liveTV bekijken er zijn tig zenders. Een leuk ding vind ik dat je bij een serie of film de trailer kan bekijken en ook is de theme song meestal op de achtergrond al te horen (kan je natuurlijk ook allemaal uit zetten). Plex is op allerlei devices te gebruiken zoals je Samsung, LG tv , mobiele devices zoals iPad en iPhone, maar ook gewoon in de browser op je PC, je die downloaden via de appstore van de device of op plex.tv.

Je hebt zelf helemaal geen server nodig ofzo wat sommige wel denken en je hebt niet de betaalde versie nodig hiervoor, echter wel een account (waar je afentoe mail op krijgt). Met de discover functie kan je zien welke films/series er binnenkort uitkomen en wat eventueel voor jou interessant is. En als je iets gevonden hebt maar nog geen tijd hebt om het te bekijken kan je het in je kijklijst zetten, zodat je het op een later tijdstip kan bekijken.

Ander dingetje wat ook handig kan zijn is dat je een “server” kan instellen waar je je eigen content (zoals bv je gopro opnames) kan delen met je vrienden.

plex

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *