SimpleX chat

Heb je dat wel eens je wilt chatten met iemand en je wilt je emailadres en telefoonnummer niet met Jan&Alleman delen. Dus geen whatsapp of telegram. En ook nog eens niet inloggen met een account, want je leest/hoort steeds meer dat die buitgemaakt worden bij de centrale instantie. Dus het liefst alles in eigen hand. Nou dat kan dus met simplex chat. Het is een app die je kan downloaden op simplex.chat , er is een mobile app of een commandline versie. Je hebt een relay server waarmee je je berichten verstuurd en dat kunnen er meerdere zijn en je kan je eigen relay servers opzetten. Zelf heb ik 2 Relay servers opgezet (simpel met docker en 1 handmatig). Op github.com zijn de open-source spullen te vinden. Je kan de communicatie starten dmv een QR te scannen of via een url. Om een chat met mij te starten kan je op drukken. Zelf gebruik ik geen TOR netwerk, maar daarover kan je ook babbelen.

update:
# ik heb nu ook een xftp server draaien , dus je kan files via simplex versturen, als je het adres wilt geef een seintje.
# ook is er nu een webrtc service actief op mijn servertje, wil die gebruiken voor audio & video bellen zelfde scenario , ff brullen voor de gegevens.

Je kan 1 van mijn relayservers zelf toevoegen via handmatig toevoeging :
smp://HTuQjccELzATLNERawaW7jlJ9PIyqnI9XQm_jcoIy5g=@smp.anchel.nl

of scan de qr code
smp.anchel.nl

2 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *