nostr

Nee he, weer een nieuw socialmedia protocol?! Nou ja en zeker het proberen waard! Zo genoeg uitroeptekens. Ooit had je bbs-en, usenet, hyves, facebook, twitter en mastodon, allemaal om met elkaar te communiceren en met 1 server waarop je moet inloggen. Daar is nu verandering in gekomen, nostr. Het is een protocol en er zijn verschillende clients (apps) en relayservers. Je maakt een key (je accountID) aan in je app en bewaart de private key (kan je zien als je wachtwoord) en stelt je relayserver(s) in. Daarna je kan beginnen met roeptoeteren tegen de relayservers. Iedereen die op die relayserver zit kan dan je berichten lezen en beginnen te volgen. Zo kan je met elkaar ala twitter babbelen , maar je kan ook bv met elkaar een spel spelen zoals schaken. Op nostr-resources.com kan je clients , relayservers en alle extra info vinden. Zelf ben ik begonnen met de Damus app op de iPhone, gewoon klikken en gaan, er zijn tig relayservers ingevuld al dus je nostr feed begint al gelijk te lopen. Ga naar damus.io en installeer de app. Ohja mij kan je volgen via msjl en heb ook een relay server wss://nostr.anchel.nl . Tot zo op nostr.

Nostr

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *