Homepod Mini

Heb je dat ook wel eens, je bent enthousiast over een product en als je het bij iemand gaat neerzetten werkt het niet meteen. Afgelopen weekend bij mijn Pa een Homepod mini neergezet. Klik klik gaan zou je denk maar nee. OS van de homepod was nog oud dus die geupdate naar laatste versie (16.3 op dit moment) en in Homekit zag ik hem wel maar bleef op configureren staan. Dat was niet goed, maar hoe krijg je dat goed aan de gang? Nou dan maar in homekit device verwijderen en alles uit en aan (windows manier). Maar toen kreeg ik geen popup om hem opnieuw toe te voegen… Nou dan resetten we de hompod maar , 10 sec uit , na 10 sec aan ingedrukt houden en jawel de reset lukte. Popup kwam weer, dus in homekit kunnen toevoegen, echter weer in configureren stand. Na aantal rondjes lopen en haren uit hoofd trekkend, kwam ik op het idee, welk OS draait de iPhone? Meestal zijn ze up-to-date, maar dit keer, niet alle devices waren nog 16.2 en die dan maar geupdate naar 16.3 en dat over een dsl lijntje van 10Mbit. Uiteindelijk alles naar zelfde versie OS en tada het werkte. Nu kunnen ze muziek luisteren in de badkamer en gaat het licht (hue lamp) automagisch aan. Moraal van het verhaal, ga je met een nieuw Apple product aan de gang zorg dat je systemen de laatste versies hebben.
Verders is zo’n Homepod Mini een geweldig bolletje. Als speaker kan hij fungeren, muziek is verrassend wat er uit zo’n klein bolletje komt. Hij kan als Homekit Hub fungeren oftewel je kan je smarthome koppelen aan allerlei apparaten via wifi of thread.
En dmv Siri kan je babbelen tegen de Homepod, zo kan je dingen vragen en opdrachten laten uitvoeren. Hey Siri licht uit en de ruimte waar je Homepod staat daarvan gaan de lichten uit. Als je meerdere Homepods hebt kunnen ze met elkaar koppelen oftewel stereo setje maken en ze zijn backup van elkaar voor de homekit toepassingen.Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *